Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Vlist
INHOUD

Dit riviertje is 9,4 km lang en stroomde ooit van Schoonhoven naar Haastrecht.

Nu is er geen stroming meer, bij Haastrecht staat een gemaal. Vanaf startpunt bij zwembad De Loete net buiten Haastrecht naar Schoonhoven is 8,1 km, dus 16,2 km heen en terug. Het is op het water heel rustig omdat gemotoriseerde boten er niet mogen komen. Op het weggetje langs het water is weinig verkeer.

Kanoverhuur:

Kanocentrum Haastrecht, Hoogstraat 10, 2851 BG Haastrecht. Telefoon 0182-502245.

Startpunt Haastrecht:

Er is een goede kanosteiger bij zwembad De Loete, net buiten Haastrecht. De steiger is bij de picknicktafel aan de zuidkant van het parkeerterrein. Je kunt ook beginnen in Schoonhoven bij de kanosteiger tegenover Brasserie Springer, Opweg 2a, 2871 NA Schoonhoven.

Vanaf Haastrecht ga je zuidwaarts tot het water dood loopt in Schoonhoven. Ongeveer halfweg kom je langs het dorp Vlist. Hier is een kanosteiger bij Café De Vlist. Aan het eind van de rivier kun je overdragen naar het Stadspark om een stukje om Schoonhoven te varen of even rechtuit het korte grachtje in te gaan naar De Waag.

Deze route staat in verbinding met de route Krimpenerwaard.

GPS De Loete in Haastrecht: Lat. 51.9934, Lon. 4.7827.

De Vlist.

De Vlist.

De Vlist

De Waag in het centrum van Schoonhoven.

Overdragen in Haastrecht naar de Hollandse IJssel is mogelijk. Vlak voor de brug van de N228 ga je linksaf. Je kunt rechts bij het gebouwtje van de IJslclub uitstappen. Ga linksaf langs de N228 en bij de rotonde rechtsaf. Vervolgens linksaf en weer rechtsaf. Over de brug in 100 meter naar links een lage kant met gras waar je kunt instappen.

Overdragen naar de Lek is 10 minuten lopen (een karretje is daarbij handig). Instappen op de Lek kan bij een strandje stroomopwaarts van de veerboothelling.