Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Hillegom
INHOUD

Een ronde van 13,5 km. met een overdraging.

Deze tocht kan alleen tussen begin april en half september worden gemaakt. Buiten deze periode wordt niet ver van het startpunt een schot in het water geplaatst en overdragen is daar niet mogelijk. Deze route is onderdeel van de met borden gemarkeerde Bollenroute (35 km).

Geen kanoverhuur.

Startpunt is in Hillegom bij het sportpark De Zanderij aan de Van Den Endelaan.

Naar het startpunt: Neem de N208 Haarlem - Lisse. In het centrum van Hillegom ga je de zijstraat in westelijke richting in vlakbij het Esso tankstation. Dit is de Van den Endelaan. Deze weg komt uit op een parkeerterrein. Het startpunt is recht voor je achter het grote informatiebord.

Vanaf de kanosteiger ga je naar recht. Volg de bochten naar links en neem de tweede zijvaart rechtsaf. Na een kort stukje kom je bij het enige overdraagpunt op deze route. Een houten damwand blokkeert de doorvaart. Er is echter een goede kanosteiger gemaakt zodat overdragen geen probleem is. Vervolg de route naar links onder de brug door. Bij de T-kruising ga je rechtsaf, en even verder ga je weer linksaf. Vervolgens ga de bij dan volgende kruising rechtsaf. Dit is de Oosteindervaart en die vaar je helemaal af naar de Ringvaart Haarlemmermeer. Je gaat linksaf de ringvaart op. Dit is breed vaarwater, waar ook grotere boten voorbij komen. Bij Bennebroek is een brug. Volgens het bord gaat de Bollenroute hier rechtuit. Deze verkorte route gaat echter vlak achter de brug linksaf de smalle vaart op. Voorbij de aanlegplaats is deze alleen voor ongemotoriseerde vaartuigen toegankelijk. Je vaart door Bennebroek en je komt langs de speeltuin Linnaeushof. Aan het eind kom je op de Leidse Vaart uit. Hier ga je linksaf. Voorbij het spoorwegstation Vogelenzang is na de bocht naar links een lang recht stuk naar De Zilk. Hier ga je onder de brug door en dan na 200 meter linksaf de Hillegommerbeek op. Bij de spoorbaan volg je de bocht naar links en vervolgens naar rechts onder de brug door. Vaar langs de huizen tot aan het eind bij de T-kruising. Daar ga je linksaf. Een klein stukje verder ben je terug bij het startpunt.

GPS De Zanderij: Lat. 52.2952, Lon. 4.5758.

Station Vogelenzang.

De Zilk.