Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Gouwe
INHOUD

Route van 19,8 km. Geen overdragingen.

Kanoverhuur en camping:

Camping De Gouw, Gouwe 5, 1718 LJ Hoogwoud. Tel.: 0651-520721.

Startpunt Gouwe

Je kunt tegenover camping De Gouw te water gaan. Er is een openbare kanosteiger, maar er is maar beperkt parkeerruimte. Van de N242 (Alkmaar - Middenmeer) sla je af in de richting Medemblik (N239). Bij Aartswoud ga je rechtsaf de Zuiderzeestraat op. Je rijdt rechtuit langs de Gouwe tot aan het startpunt.
Vanaf de A7 (Amsterdam - Afsluitdijk) neem je afslag 11 Lambertschaag. Je gaat linksaf de N239 op, en vervolgens bij Aartswoud weer linksaf. Volg de Zuiderzeestraat langs de Gouwe tot het startpunt.

Startpunt langs de A7

Bij het busstation Abbekerk langs de A7 is meer parkeerruimte. Er is een lage kant waar je gemakkelijk kunt instappen. Vanaf de A7 neem je afslag 10a richting Abbekerk. Je ziet gelijk het busstation, waar je gratis kunt parkeren.

Route van 19,8 km

Hier is de route die ik heb gevaren:
Vanaf het startpunt Gouwe ga je noordwaarts. De Gouw is smal en in de zomer kun je door de waterplanten niet snel varen. Maar voorbij de bocht naar rechts gaat het beter. Volg deze vaart. Als je links een kanosteiger ziet ga je rechtsaf. Even verder kom je langs de Koggemolen.
Een stukje verder ga je tegenover een boerderij rechtsaf. Bij een weg ga je onder de brug door en vaart verder langs de boerderij. Even verder kom je bij een T-kruising en ga je linksaf de Dieringersloot op. Aan het eind ga je in Lambertschaag linksaf. Bij de volgende T-splitsing ga je rechtsaf. De vaart loopt langs de provinciale weg N239. Een stukje verder is een bocht naar rechts en vaar je langs de A7. Dan ga je tegenover een duiker onder de A7 rechtsaf.
In Lambertschaag ga je linksaf en dan kom je door Abbekerk. In het centrum van Abbekerk zijn een paar bochten. Hier ga in het centrum je linksaf onder een brug door. Even verder ga je voorbij de Catharina's Hoeve rechtsaf. Dit kanaal heeft een aantal bochten. Bij een T-splitsing ga je linksaf de Veken op. Bij een weg is een bocht naar rechts en vaar je op de Gouwe. Je komt langs een kanosteiger met een picknick tafel. Even verder ben je terug bij het startpunt.

Downloadbare GPS-track (19,8 km): Gouwe.

Gouwe.

Koggemolen.

Lambertschaag.

Abbekerk.

Abbekerk.

Abbekerk.

Abbekerk.

De Weere.

Gouwe.

Vliegwielen van het voormalige stoomgemaal te Aartswoud

Langereis.

Langereis.