Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

kanoroute Gent
INHOUD

Vanaf het startpunt bij de Watersportbaan kun je een ronde van 6,5 km varen.

Als je alle grachten in het centrum wilt zien, is de totale afstand ongeveer 12 km. Er is één overdraging vlakbij het startpunt. In Gent kun je op verschillende plaatsen uitstappen.

Geen kanoverhuur.

Startpunt bij de roeiclub aan de Watersportbaan.

Verlaat de snelweg A10 (E40) Brussel-Oostende bij afslag 13 Drongen. Dat is net na het benzinestation. Volg de N466 richting Gent. Ga steeds rechtuit en net over een brug ga je rechtsaf. Bij de Watersportbaan ga je weer rechtsaf om langs de zuidelijke oever te rijden. Bijna aan het eind is rechts net voor de brug een roeivereniging. Hier is een grote vrij toegankelijke drijvende steiger. Parkeren hier is alleen voor leden, maar net aan de andere kant van de brug zijn gratis parkeerplaatsen.

Vanaf het beginpunt ga je naar rechts het kanaal op. Meteen na de eerste bocht moet je overdragen naar de Leie. Ga linksaf en volg de Leie naar het centrum. Na een paar bochten naar rechts kun je bij een stuw en sluis niet verder. De kanten zijn te hoog om te kunnen overdragen. De Lieve is een mooi grachtje, maar loopt ook dood. Voorbij het centrum kun je in oostelijke richting het Ketelkanaal op. Net voor de bocht is links een tunnel met een lange maar verlichte doorgang. Je kunt hier maar een kort stukje verder varen. De bocht om van het Ketalkanaal vaar je naar het zuiden langs het Concertgebouw. Je kunt via een grote omweg buiten Gent via de Leie een ronde varen, maar dit is een grote afstand en het is niet zo'n interessante tocht. Het is daarom beter om te keren, bij de Leie linksaf te gaan en gelijk bij bootverhuur Minerva rechtsaf te gaan. Dit kanaal maakt een paar bochten naar het noorden toe. Daarna kun je linksaf terug richting de Watersportbaan. Het startpunt is aan de overkant.

GPS Watersportbaan: Lat. 51.0479 Lon 3.6950

Podiums bij de Gentse Feestweek.

Immatriculatieplaat

In België is in Koninklijk Besluit van 15-12-2013 vastgelegd dat voor kano's en kajaks niet langer een taksplaat of immatricculatieplaat vereist is.
(Numac 2013014547 artikel 5)