Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Gouda
INHOUD

Een gemarkeerde route van 5,7 km. door het centrum van Gouda.

Kanoverhuur: Sup en Watershop

Verlengde Breevaart 3, 2811 LR Reeuwijk, tel.: 0182235116.
Ingang voorbij de receptie van Landal Green.

Startpunt

Bij de sluis in de Breevaart waar kanovereniging De Goudse Peddel is gevestigd. Je kunt vlakbij het water parkeren aan de Burgvlietkade.

Vanaf hier vaar je naar het zuiden. Voorbij de spoorbrug is een bocht naar rechts en heet het smallere water Karnemelksloot. Hier is een lage brug waar je niet onderdoor kunt. Er is een overdraagplaats gemaakt. Voorbij de brug ga je rechtsaf de Blekerssingel op. Voorbij de bocht heet het Kattensingel. Ga linksaf over de Gouwe het centrum in. Vaar rechtuit langs de Vismarkt. Dan kom je bij de tunnel. Hier voorbij is een smal water vlak langs de Sint Janskerk. Ga rechtsaf onder een paar lage bruggetjes door. Na een lage brug ga je linksaf een doodlopend stukje in. Aan het eind is een overdraagplaats gemaakt. Je moet ongeveer 50 meter door het Houtmansplantsoen overdragen naar de Fluwelensingel. Hier ga je linksaf. Na een kort stukje kun je rechtsaf terug de Karnemelksloot op.

GPS Noorden: Lat. 52.1642, Lon. 4.8257.

Bronzen beeld van Gijs Assmann "Jack Ass" op de hoek Kattensingel/Gouw.

Vismarkt.

Centrum.

Verlichte tunnel.

Grachtje bij de St. Janskerk.

Er is geen overdraagmogelijkheid naar de Hollandse IJssel middels kanosteigers o.i.d. Het is niet eenvoudig om aan de Hollandse IJsselkant te water te gaan. Het is een schuine onregelmatige keiendijk meters hoog waar het zeer moeilijk instappen is. Ook zijn de laatste paar meter door eb en vloed glad en vies, waardoor je zo het water in glijd. Ook moet een drukke verkeersweg over gestoken worden.