Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Lisse
INHOUD

Ronde van 15 - 23,4 km.

Geen overdraagpunten.

Kanoverhuur

In Kaag bij Dieper Zicht, Julianalaan 44, 2159 LC Kaag.

Beginpunt in Lisse:

Aan het eind van Meer en Duin bij de Action.
Verlaat de A4 richting Lisse (N207). Bij de T-splitsing ga je linksaf richting Lisse en Keukenhof (N208). Vervolgens ga je bij de rotonde linksaf de Meer en Duin op. Het startpunt is aan het eind van deze weg. Je kunt naast de Action parkeren. De kano moet je over een ijzeren hek tillen. Er zijn lage kanten bij de Ringvaart Haarlemmermeer waar je goed kunt instappen.

Ronde van 15 km.

Je kunt een kleine ronde van 15 km. maken lang de Keukenhof. Vanaf het startpunt ga je naar rechts, en dan gelijk rechtsaf de Lisserbeek op. Vaar rechtuit langs de Keukenhof. Na twee bochten en een spoorbrug kom je op de Leidse Vaart uit. Bij deze T-kruising ga je linksaf. Na 3,5 km. ga je linksaf het Mallegat op. Bij de volgende T-kruising ga je linksaf de Ringsloot op. Deze gaat door Lisse. Na een aantal bochten kom je bij een jachthaven op de Ringvaart uit. Hier ga je linksaf terug naar het startpunt.

Ronde van 19,6 of 23,4 km.

Vanaf het startpunt ga je linksaf. Voorbij de loswal Otte ga je linksaf de Zilkvaart op. Je komt bij een kruising waar een bord aangeeft dat je linksaf moet (dit is de hoofdvaart). Even verder ga je rechtsaf. Na een spoorbrug kom je op de Leidsevaart uit. Je gaat linksaf en volgt het kanaal voor 4 km. Dan ga je linksaf het Mallegat op. Bij de volgende T-kruising ga je rechtsaf de Ringsloot op. Aan het eind van deze vaart ga je bij de T-kruising linksaf. Na de brug van snelweg A44 kom je op een meer uit. Recht vooruit zie je Kaag. Hier kunnen wel golven zijn als de wind uit het zuiden komt. Ook is gelijk rechts een snelvaar gebied. Je gaat linksaf en volgt de doorgang langs een eiland. Recht vooruit zie je een gemaal. Hier ga je linksaf de Haarlemmer Ringvaart op. Na 5,9 km kom je terug bij het sartpunt.
Voor een extra rondje van 3,8 km ga je net voor het startpunt linksaf de Lisserbeek op. Na een brug vaar je langs het parkeerterrein van de Keukenhof. De Keukenhof is een stukje verder aan de linkerkant. Je neemt de tweede zijvaart rechtsaf. Er zijn twee bochten, en dan kom je op de Zilkvaart uit. Hier ga je rechtsaf en bij de Ringvaart ga je nog een stukje rechtsaf. Bij de bocht ben je terug op het startpunt.

GPS: Lat. 52.2683 Lon. 4.5678.

Downloadbare GPS-track (23,4 km): Lisse.

Zilkvaart.

Leidse Trekvaart bij Halfweg.

Ringsloot richting Kaag. In de verte de Engelbewaarderskerk ook wel genoemd "De Engel" .

Kaag.