Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Reeuwijk Oude Dorpentocht
INHOUD

Ronde van 14 km.

De "Oude Dorpentocht" was gemarkeerd met rood gele palen, maar hier zijn er niet veel meer van. Vier overdragingen. Hier is geen vaarontheffing nodig.

GPS: lat. 52.0426, lon. 4.7205

Downloadbare GPS-track van de Oude Dorpentocht: Oude Dorpentocht.

Kanoverhuur:

Sup en Watershop Verlengde Breevaart 3, 2811 LR Reeuwijk, tel.: 0182235116.
Ingang langs de receptie van Landal Green.

Naar het startpunt:

Het startpunt is aan de Fokkerstraat in Reeuwijk.
Verlaat de A12 bij afslag 12 richting Reeuwijk. Rij in zuidelijke richting langs het water naar Reeuwijk.
Als je bij verkeerslichten linksaf naar Sluipwijk kunt, ga je rechtuit, en vervolgens 2x rechtsaf de Einsteinstraat en de Fokkerstraat op. Aan het eind kun je rechts langs het water parkeren.

Vanaf het startpunt ga je linksaf de vaart langs de Nieuwdorperweg op.
Na een kort stukje ga je rechtsaf onder de brug door en weer linksaf. Je volgt het kanaal het dorp uit. Dan kom je bij een stuw met overdraagmogelijkheid. Er is een constructie met rollen zodat je de kano er overheen kunt trekken zonder hem uit het water te tillen. De vaart maakt een bocht naar rechts, en daarna ga je linksaf door de "Meervleermuisduiker". Dan weer linksaf en volg het water langs de smalle weg.
Net voor het bord "Reeuwijk Dorp" ga je rechtsaf de poldersloot op. Deze is ondiep, dus je komt maar langzaam vooruit. Aan het eind is een klein parkje waar je kunt overdragen over de Kerkweg. Hier ga je naar rechts.
Aan het eind van deze vaart ga je onder een brug door en linksaf. Volg de bocht naar rechts. Je blijft dit kanaal volgen. Onderweg kom je langs een zijvaart naar links. Deze gaat naar een gemaal en gedempte sluizen richting Bodegraven. Je gaat hier echter rechtuit. Na een bocht naar rechts kom je langs Oud Bodegraven. Hier zijn veel lage bruggen, maar er is er maar een te laag om onderdoor te varen. Hier moet je dus even de kant op. Je blijft doorvaren en komt langs het huis met de dierenbeelden en Mc. Donalds. Vervolgens ga je door een lange duiker onder de A12 door. Dan ga je rechtsaf. Hier is weer een stuw met rollen, waar je moet overdragen. Volg de vaart langs de A12. Er is een bocht naar links, en bij de T-splitsing ga je rechtsaf.
Volg de vaart naar Reeuwijk. Hier ga je rechtsaf langs de Ichthuskerk en vervolgens linksaf naar het startpunt.

Oud Reeuwijk.

Overdragen bij de stuw onder de A12.

Reeuwijk Dorp.

Overdragen bij de Kerkweg.

Koeien langs de Kerkweg.

Oud Bodegraven.

Overdragen bij een te lage brug in Oud Bodegraven.

De volgende brug kun je wel onderdoor.

Oud Bodegraven.

De verzameling van Johan de Wit. Bekijk het filmpje op YouTube.

Als je op de Reeuwijkse Plassen wilt varen, heb je een vaarontheffing nodig. Deze kun je online kopen op de site van 12reeuwijkseplassen. Dat kost per week €7,50 (2023) (geen dagkaart mogelijk).