Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Julianadorp
INHOUD

Kanoverhuur:

Gemarkeerde routes:

In Den Helder en Julianadorp zijn gemarkeerde routes. Informatie is te vinden in de folder "Waterrijk Den Helder" (pdf).

Downloadbare GPS-track van 14,8 km.: Julianadorp.

Rondje Julianadorp (12,2 km. of met een omweg door het dorp 14,8 km.)

Naar het startpunt: Vanaf de N9 volg je de borden Julianadorp Kustrecreatie. Je rijdt langs de Callantogervaart door naar de duinen. Bij de duinen ga je rechtsaf richting Den Helder. Na 2 km ga je rechtsaf richting Camping 't Noorder Sandt. Bij de camping kun je direct aan het water kamperen. Er is een steiger aan het begin van het water. Let op de scherpe metalen dragers onder het hout: die maken krassen!

Volg het kanaal langs de camping en ga bij de T-kruising linksaf. Aan het eind van het kanaal kun je linksaf-en-meteen-rechtsaf naar Mariëndal. Voor deze route ga je rechtsaf de Middenvliet op. Bij een dam moet je overdragen, maar er zijn goede kanosteigers. De volgende kruising is bij een brug onder de drukke Langevliet. Hier moet je rechtsaf. Na 2 km kom je langs potterie 't Tiende Kind en vaar je door het het centrum van Julianadorp. Links is een kanosteiger bij winkelcentrum de Riepel. Hier ga je rechtuit langs Noorderhaven. Bij het volgende kruispunt kun je rechtuit naar het Noordhollands Kanaal. Je moet hier echter rechtsaf onder de brug door de Callantsogervaart op. Na 1 km. ga je rechtaf onder een brug door. In 2013 is hier een stuw gemaakt, maar er zijn goede kanosteigers. Je ziet links het bungalowpark Ooghduijne met een golfterrein. Rechts is de nieuwbouw van Julianadorp. Je kunt na een stukje rechtsaf en een omweg door het dorp maken. Rechtuit vaar je langs het golfterrein. Net voor de brug met het fietspad ga je linksaf onder een brug door. Volg de vaart naar rechts en dan naar links. Vervolgens ga je rechtsaf onder een brug door. Je komt dan terug bij de T-kruising waar je linksaf naar het startpunt 't Noorder Sandt gaat.

GPS Middenvliet: N 52.9153, E 4.7288.
GPS kanosteiger bij camping 't Noorder Sandt: N. 52.9058, E. 4.7225.

Langevliet.

Winkelcentrum De Riepel. Bij de voetgangersbrug is een lage kant waar je kunt uitstappen.

Overdraagpunt bij de golfbaan langs de Callantsogervaart.

Overdraagpunt bij de golfbaan langs de Callantsogervaart.

Achter de wijk Kruiszwin.

De Slenk.

Richting Den Helder.

Update april 2016:
Bij de Breewijd zijn aan beide kanten kanosteigers gemaakt, zodat je hier nu kunt overdragen. Het is nu mogelijk een klein rondje door Julianadorp te varen.

De route vanuit de lucht gezien op Youtube.