Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Delft
INHOUD

Tocht van ongeveer 15 km: een ronde om Delft langs Den Hoorn.

Kanoverhuur:

Delflandhoeve, Schieweg 166, 2627 AS Delft.

Startpunt tegenover Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20, bij Schipluiden.

Vanaf Amsterdam rij je over de A4 voorbij Den Haag en sla af bij Schipluiden. Bij de rotonde linksaf en volg de Rijksstraatweg (N468) langs het kanaal. Voorbij de kerk ga je linksaf over de brug en dan weer linksaf langs het water terug. Bij de voetgangersbrug tegenover de kerk is een goede steiger waar je kunt instappen.
Vanaf Rotterdam gekomen, rij je richting Den Haag op de A13 en sla af bij Delft-Zuid (TU). Sla linksaf en volg de Kruithuisweg tot het eind. Hier linksaf en met een bocht kom je op de A4. Neem vervolgens de eerste afslaf richting Schipluiden.

Vanaf het startpunt vaar je in noordoostelijke richting over het aquaduct van de A4. Vervolgens ga je na de tweede brug linksaf richting Den Hoorn. Hier zijn verschillende bruggen, waarvan er twee erg laag zijn. Het is echter wel mogelijk hier onderdoor te varen als je goed bukt. Blijf deze vaart volgen. Na 3,7 km kom je bij een T-kruising. Hier ga je rechtsaf over de Vliet richting Delft. Volg de bocht naar links en vaar onder de Rijneveldbrug. Na de Plantagebrug kun je rechtsaf een smalle gracht in varen. Als je de grachten in de binnenstad bekeken hebt vaar je naar de Kolk. Neem het kanaal in westelijke richting langs het station. Na een kort stukje is er een scherpe bocht naar links. Vanaf hier is het nog 3,5 km terug naar het startpunt.

 

 

 

GPS Schipluiden, Op Hodenpijl: N. 51.9868, E. 4.3217.

Startpunt bij de kerk en restaurant Op Hodenpijl nabij Schipluiden.

Studenten deelden een glaasje oranjebitter uit op Koninginnedag.

Oosterpoort.

Schipluiden.

Op Hodenpijl

Achter de kerk is een biologisch restaurant en een groentewinkeltje. Hier zijn vaak activiteiten zoals muziek, lezingen en workshops. Kijk op de website voor nadere informatie. In de herberg is eenvoudige overnachtingsmogelijkheid.