Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

Delft
INHOUD

Tocht van ongeveer 15 km: een ronde om Delft langs Den Hoorn.

Kanoverhuur:

Delflandhoeve, Schieweg 166, 2627 AS Delft.

Startpunt tegenover Op Hodenpijl, Rijksstraatweg 20, bij Schipluiden.

Verlaat de A4 bij afslag 13 richting Schipluiden. Bij de rotonde ga je linksaf en volg de Rijksstraatweg (N468) langs het kanaal. Voorbij de kerk ga je linksaf over de brug en dan weer linksaf langs het water terug. Bij de voetgangersbrug tegenover de kerk is een goede steiger waar je kunt instappen.

Vanaf het startpunt vaar je in noordoostelijke richting op de Gaag. Je passeert het aquaduct over de A4. Na de tweede brug ga je linksaf de Kerstanje op. Hier zijn twee erg lage bruggen. Als het niet lukt hier onderdoor te gaan kun je overdragen. Er zijn kanosteigers. Blijf het kanaal volgen. Voorbij een spoorbrug kom je na 3,7 km. bij een T-kruising. Je gaat hier rechtsaf de Delftse Schie op. Voorbij de Plantagebrug kun je rechtsaf via een smalle gracht het centrum in. Als je de grachten in de binnenstad bekeken hebt vaar je naar de Kolk. Neem het kanaal in westelijke richting, de Buitenwatersloot. Hier zijn nieuwe kades met een ondergrondse spoorlijn en parkeergarage. Voorbij het station vaar je naar links de Buitenwatersloot op. Buiten de stad heet dit water de Gaag. Vaar rechtuit tot je terug bent op het startpunt.

GPS Schipluiden, Op Hodenpijl: N. 51.9868, E. 4.3217.

Het centrum van Delft.

Downloadbare GPS-track (16,7 km): Delft.

Startpunt bij kerk en restaurant Op Hodenpijl bij Schipluiden.

Overgaagbrug.

Kerstanje.

Nieuwe Kerk aan de gracht Vrouwenregt.

Gracht "Oude Delft" en Oude Kerk.

Vrouwenregt.

Visbrug over de Nieuwe Delft. Dit is een ijzeren voetgangersbrug.

Gracht langs de Vlamingstraat.

Mispoes...

Westsingelgracht.

Op Hodenpijl

Achter de kerk is een biologisch restaurant en een groentewinkeltje. Hier zijn vaak activiteiten zoals muziek, lezingen en workshops. Kijk op de website voor nadere informatie. In de herberg is eenvoudige overnachtingsmogelijkheid.