Johans Kayak Site   www.kanoroutes.nl

De Linge
INHOUD

Op de Linge en Korne is nauwelijks stroming. Je kunt beide richtingen goed bevaren.
Voor meer informatie over het oostelijk deel van de Linge en de Korne verwijs ik naar mijn pagina Geldermalsen.

Leerdam - Amsterdam-Rijnkanaal

Startpunt Heukelum:

Startpunt is bij het haventje van Heukelum. Vanaf Leerdam rij je in zuidelijke richting over de N848. Bij een rotonde ga je rechtsaf richting Heukelum. Bij de eerste huizen ga je rechtsaf de Voorstraat in. Hier is gelijk achter de dijk een klein haventje waar je te water kunt.

Van Heukelum naar Gorinchem en terug 26 km.

Vanaf Heukelum vaar je in ongeveer 2,5 uur naar het centrum van Gorinchem (13 km). Voorbij de brug van de A15 is een minder interessant stuk vanwege de industrie langs het water. Het centrum van Gorinchem is echter heel mooi. Er zijn leuke winkelstraatjes en goede eetgelegenheden. Langs de gracht zijn diverse boodschappensteigers (zo staat het aangegeven). Hier kun je goed uitstappen. Via een steegje kom je dan in een winkelstraat.

Van Heukelum naar Fort Asperen is 4,8 km (1 uur).

Je komt langs Leerdam waar bij de brug een terras aan het water is. Bij het Fort Asperen is een steiger waar je kunt uitstappen. Hier zijn ook picknicktafels. Het fort is open voor publiek (op maandag gesloten). In Asperen is ook een goed startpunt. Er is een park langs de rivier met een speciaal gemaakt kano-instappunt bij de Waterpoort. Hier is ook parkeergelegenheid.

GPS Heukelum: Lat. 51.8750 Lon. 5.0805
GPS Leerdam: Lat. 51.8869 Lon. 5.0871
GPS Asperen: Lat. 51.8795, Lon. 5.1174

Linge bij Heukelum.

Linge bij Heukelum.

Gorinchem.

Gorinchem.

Sluis bij Asperen. Deze staat gewoonlijk open.

Asperen.

Boomgaard langs de Linge.